Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Matka Afrikan sydämeen Ugandaan 19.-27.11.2017

Viikko Afrikan sydämessä. Hinta alkaen 1960 euroa + lennot
Matkaa ei järjestetä vuonna 2018

Uganda on yllättävän iloinen ja turvallinen maa, joka hurmaa kävijänsä! Maa on kristitty, mutta myös paikalliset vanhat tavat elävät voimakkaina. Ugandan luonto on huikean monipuolinen sademetsistä savanneihin!  

Vuonna 2017 tarjoamme huikeita valinnaisia retkiä, kuten mahdollisuuden viettää päivä afrikkalaisena afrikkalaisessa perheessä, sekä eritasoisia gorillaretkiä.  Myös talkootyö orpokodissa mahdollista. Meillä on mahdollisuus myös tutustua erittäin kiinnostavaan Kampalan kaupunkiin, joka on ennakkoluuloistamme huolimatta varsin turvallinen kaupunki. Kysy! Keräämme ryhmän kevään aikana. Yhteistyökumppanimme on alansa parhaita.  

Totta se on. Niikon matkat toteuttaa haaveen päästä kaikkein rehevimpään ja kuitenkin turvalliseen Afrikkaan. Päiväntasaajalla sijaitseva Uganda tarjoaa loputtomia mahdollisuuksia luontoretkiin. Maassa on eniten lintulajeja maailmassa, siellä on mahdollista vierailla villien vuorigorillojen luona, nähdä puissa lojuvia leijonia, kuvata gepardeja ja simpansseja ym. ym. Tuleva ohjelma sisältää myös sen monen mielestä tärkeimmän: tutustumista paikallisiin ihmisiin ja heidän kulttuuriinsa niin aidoissa kylissä kuin Kampalan hienossa kaupungissa kuuluisan Victoria järven rannalla. 

Totetutamme matkan sadekauden lopulla, mikä tarkoittaa ehkä 2-4 tuntia sadetta ja loppupäivän aurinkoa. Hyttysiä on paljon vähemmän sadekaudella, ja ylängöillä niitä ei ole lainkaan. Keskitason laadukkaissa huoneissa on tietysti myös moskiittoverkot. Sadekauden lopusta on toinenkin hyöty: gorillojen luo kansallispuistoon pääsemme  150 euroa halvemmalla. Yhteistyökumppaninamme on pidetty ja luotettava 
Prime Safaris. Mukaan lähtee suomalainen matkanjohtaja ja tulkki Petri Niikko. Paikalliset oppaamme Ugandassa osaavat sujuvan englannin lisäksi myös paikallisten heimojen kieliä, mikä avaa meille löytöretken myös alueen kiehtovaan kulttuuriin ja perinteisiin!
Ryhmän minimikoko on 8 henkeä.
Kun lähtijöiden määrä ylittää 14 hinta laskee. Tilaamme lentoliput yhteisesti,
ja niiden hankintatapa määräytyy lähtijämäärän mukaan. Lisäkuluja matkalle tuovat lentolipun (900-1000 euroa) lisäksi pääsymaksu valinnaiselle retkelle gorillojen suojelualueelle (450 euroa) ja 3 kuukauden viisumi (
ostetaan lentokentällä) 100 USD. Viisumi on voimassa myös naapurimaissa. Jos haluaa varmuudella ehkäistä malarian, kannattaa Suomessa aloittaa estolääkitys. Rokotustarpeesta ilmoitamme tuonnempana. Liikumme alueella laadukkailla nelivetomaastureilla. 

      

Ugandan matkan ohjelmarunko

1. päivä. Sunnuntai 19.11.2017 . Lähtö Helsinki-Vantaan lentoasemalta KLM:n lennolla klo 7.00 Amsterdamin kautta Entebbeen, jonne saavutaan klo 22.25. Kuljetus Kampalaan. Majoittuminen Cassia Lodge keskitason hotelliin.

2. päivä. Aamiainen. Lähtö Kampalasta Bwindin sademetsäalueen kansallispuistoon. Pysähdymme matkalla mm. paikalla, jossa kulkee päiväntasaaja ja vierailemme Igongon kulttuurikeskuksessa. Majoitumme Gorilla Mist hotelliin.

3. päivä. Retki vuorigorillojen luo. Niille, jotka eivät halua osallistua lisämaksulliselle ja vaativalle retkelle, järjestetään muuta luonto-ohjelmaa. Gorillojakin voi tavata helpommissa olosuhteissa. Retken jälkeen saamme nauttia gorilla-alueen laidalla asuvien Bakiga ja Batwa -heimojen järjestämästä perinneohjelmasta.

4. päivä. Ajomatka Kuningatar Elisabethin kansallispuistoon. Majoittuminen Enganzi game -hotelliin.
Päivän kohokohta on retki Ishashaan etsimään erikoisen tavan omaksuneita puussa loikoilevia leijonia.

5. päivä. Vierailemme kansallispuiston savannialueella. Iltapäivällä teemme laivaristeilyn Kazingan kanavalla.

6. Ennen lähtöä pääkaupunkiin Kampalaan teemme vielä simpanssisafarin Kyamburan solaan.
Kampalan kaupungissa majoitumme tuttuun Cassia Lodgeen.

7. Vietämme oppaidemme johdolla päivän värikkäässä, ajan sykettä ja historiaa henkivässä kaupungissa.
Lento Entebbestä Amsterdamin kautta Helsinkiin lähtee klo 23.30. 

8. päivä maanataina Helsinkiin maanantaina 27.11.2017 klo 13.15.

Retkipäivinä ohjelmaan kuuluu täysihoito. Kampalassa tutustumme paikallisiin gourmet-herkkuihin oppaiden suosituksia kuunnellen omin varoin (hotelliaamiainen pois lukien). Tervetuloa elämäsi seikkailulle! Matka sopii hyvin ensimmäistä kertaa Afrikkaan lähteville. Tarjolla on huikeimpia luontokokemuksia ja aidon afrikkalaisen elämän kohtaamista niin kylissä kuin kaupungissa. Matkalaiset muistavat Ugandan hymyilevistä ihmisistä!     

Kysy lisää tai ilmoittaudu sivun aalalaidan lomakkeella! *:llä merkityt kentät ovat pakollisia.