Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

30 

Äänisen seikkailu vie syvemmälle Kizhin lumoukseen!

Jos haaveilet matkasta, jolla voisi kokea Euroopan toiseksi suurimman järven lumouksen, muinaisveneiden
regatan sekä aikamatkan Karjalassa kallipiirroksista puuarkkitehtuurin kultakauden kautta iloisimpaan
nykyaikaan Petroskoissa, on valintasi Niikon matkojen monipuolinen Äänisen seikkailu 31.7-6.8.2017. 

Vuonna 2018 Äänisen seikkailu kierrettiin järven ympäri! Katso uusittu ohjelma 26.7.-2.8.2018

Matkan hintaan 950 euroa sisältyy kuljetukset, majoitukset, lähes täysihoto ja upea ohjelma. 1 hengen huonelisä 220 euroa. Muutamat lisäretket maksullisia. Viisumin lisähinta alkaen 74 euroa. Matkamme on ainutlaatuinen!
Matkanjohtajana toimii Petri Niikko. Mukana on myös paikalliset, suomenkieliset oppaat koko matkan ajan. He ovat alallaan Karjalan parhaita, kuten myös kalliopiirrosten asiantuntijamme Nadezhda Lobanova.
Ensimmäinen yö vietetään Karjalan kuuluisimmassa elävässä kylässä Kinnermäessä savusaunan saattelemana.
Kinnermäki valittiin keväällä 2016 Venäjän kauneimmaksi kyläksi.


 

 

 

 

 

 

 

 


OHJELMARUNKO

31.7.2017 maanantaina klo 7.00 Lähtö Vantaalta ja Helsingistä. Reitti Tohmajärvelle ja Kiteelle lyödään lukkoon turistien toiveita kuunnellen. Todennäköinen reitti kulkee Kouvolan ja Lappeenrannan kautta. Matkalla näemme mm. Laatokan, Läskelän ja Kolatselän. Ensimmäinen yö vietetään Kinnermäessä. Maittava illallinen ja savusauna.

1.8.2016 Aamiainen. Käynti Kinnermäen vanhassa, suojellussa kylässä. Matkalla Petroskoihin näemme monia upeita karjalaiskyliä, kuten Mangan. Toisen illan ja yön vietämme Petroskoissa hotellissa. Äänisen ranta kuhisee elämää modernilla rantabulevardilla ja kaunis vanha kaupunki tarjoaa paljonkin nähtävää. Ylläty postiviisesti! Käymme kansallismuseossa ja nautimme illallisen. Lounas on omavalintainen. Suosittelemme mm. blinejä ja bortsh-keittoa.

2.8.2017 Aamiainen ja lähtö kantosiipialuksella Kizhille Kolme seuraava päivää vietetään Äänisellä ja Kizhin saaristossa. Tullessa saamme asiantuntevan opastuksen suomen kielellä museoalueeseen sekä uutena kohteena pogostan entisöimiskeskukseen.

Meillä on nyt neljä päivää aikaa tutustua Kizhin museosaaren huikeisiin puukirkkoihin ja karjalaiseen kyläasumiseen komeimmillaan. Museoalueen talot on siirretty pääosin Äänisniemeltä. Museoalueen vieressä on myös eläviä kyliä, jotka saavat valokuvaajat täpinöihin. Teemme retkiä moottoriveneillä alueen unohdettuihin pikkukyliin.  Majoitumme Jersevan kylän varsin laadukkaaseen perhehotelliin, jonka pöydässä tarjoillaan mm. tuoretta Äänisen kuhaa ja oman talon maitotuotteita, kuten herkullista rahkaa.

Matkalaisilla on lisämaksusta mahdollisuus vierailla vaikeapääsyisellä Paholaisenniemen kalliopiirrosalueella. Kyseessä on kokopäiväretki tehokkailla moottoriveneillä Äänisen itärannalle. Halukkailla on mahdollisuus yöpyä alueella. Retki on lisämaksullinen.

5.8.2017 lauantaina Kizhillä järjestetään Muinaisveneiden-regatta, jossa on mukana myös soutuveneiden ja mm. kanoottien sarja. Lisäksi Kizhin perinteinen praasniekka-juhla tarjoaa runsaasti ohjelmaa ja kuvattavaa, musiikkia, myyjäisiä ja historiallisia kuvaelmia! Sanottakoon, että regatta on jännittävä ja hauska kisa! 


Päivien ohjelmisto rakentuu säiden mukaan. Hankimme laivakyydin Besov Nosin kalliopiirroksille, jotka on uurrettu Äänisen rantakallioihin tuhansia vuosia ennen meitä. Alue sijaitsee luonnonkauniilla paikalla ja sitä pidetään Karjalan yhtenä tärkeimmistä muinaisaarteista. Jättiläisen kokoinen "paholainen" herättää yhä kysymyksiä muinaisista menoista Paholaisen niemellä…

Viimeinen eli kuudes yö 5.-6.8.2017 rentoudutaan taas Petroskoita ja aamulla lähdemme kohti Suomea nauttien vielä matkalla maisemista. Ehkä pulahdamme Laatokkaan? Helsingissä olemme noin klo 21.00 


Ilmoittaudu alla olevalla kaavakkeella tai soittamalla 045-1374757

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.