Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Sympaattinen Ukraina yllättää!

4.-12.6.2018 ja 5.-13.10.2018 Moldovan matkalla 3 päivää Ukrainassa:
mukana iki-ihana Odessa ja vaikuttava Kiova!  
Katso ohjelma tästä

J
ärjestämme myös tilauksesta matkoja Ukrainaan. Valikoimamme ulottuu erilaisista kaupunkilomista Kiovassa luonto- ja kulttuurimatkoihin ympäri upeaa Ukrainaa. Myös viini- olut tai brandy -maistelumatkat ovat mahdollisia. Kiova on suurkaupunkina ainutlaatuinen yhdistelmä modernia citykulttuuria ja vanhoja perinteitä. Ukraina on pinta-alaltaan Euroopan suurin maa, ja se on aina menestynyt Euroviisuissa!

Odessa, Lviv ja Kiova kuuluvat Euroopan kiinnostavimpiin kaupunkeihin.  Tule kanssamme kokemaan tuntematon, keskiaikaa henkivä mutta moderni Lviv, ja monella tapaa vaikuttava Kiova ja Mustanmeren helmi Odessa. Näkemistä ja kokemista riittää  ja matkan kruunaavat ystävälliset, vieraanvaraiset ihmiset. Koe itse läheltä Ukraina ja opi tuntemaan paremmin kovia kokenutta maata, jossa turismin kasvu oli vielä äskettäin maanosamme nopeinta. Ohjelma on yllättävä ja kiinnostava. Ukrainalainen ruokakulttuuri on Euroopan kärkeä, ja musiikki, ikuinen optimismi ja huumori ovat ukrainalaisilla verissä.  
    Tapamme mukaan annamme turisteille myös omaa aikaa kuvaamiseen ja kuljeskeluun. Lvivin sivukujilla voi tehdä vaikka erinomaisia kirpputorilöytöjä. Matkanjohtajana ja tulkkina Petri Niikko. 

LVIVIN KAUPUNKI (LVOV).
Lvivin vanha keskusta on Unescon maailmanperintö-kohde. Kaupungissa
on paljon merkittäviä historiallisia rakennuksia, katolisia, ortodoksisia ja renessanssiajan kirkkoja, barokkia, rokokoota ja uusklassisimia. Kaupunki katsotaan perustetuksi vuonna 1256, jolloin siitä on ensimmäinen maininta Läntisen Kiovan Rusin Galitsian ruhtinaan Daniel Galitsialaisen kronikassa. Kaupungin taidemuseon kokoelmat ovat kattavat, museota pidettiin Neuvostoliiton kolmanneksi parhaimpana eurooppalaisen taiteen kokoelmana (Ohjelmarunko heinäkuun Ukraina 2016)


22.7.2016 perjantai lähtö UIA:n lennolla Helsinki-Vantaalta klo 16.10 Kiovan kautta Lviviin.
Saavumme Lviviin klo 22. Majoittuminen Dnister-hotelliin ja illallinen

23.7.2016 lauantai. Aamiainen ja Lvivin kaupunki. Keskiaikasessa kaupungissa riittää nähtävää, ja sitä voi kierrellä päiväkausia ilman sen tarkempaa ohjelmaa. Hotellimme sijaitsee kävelymatkan päässä, mutta taksit ovat varsin edullisia. Ohjelmassa mm. vanhoja kirkkoja, kuten armenialainen kirkko, apteekkimuseo, keskustori ja vanhan linnoituksen alue. Käytössämme on paikallinen opas, joka hurmasi meidät tiedoillaan ja huumorillaan vuonna 2015. 

24.7.2016 sunnuntai
Aamiainen. Lähtö Oleskon keskiaikaiseen linnaan linja-autolla (80 km). Linna on rakennettu vuonna 1327 ja se kunnostettu täyteen loistoonsa. Linna on tunnettu paitsi kauneudestaan myös upeista taidekokoelmistaan, joihin kuuluu maalaustaiteen lisäksi kuvanveistoa, antiikkia ja huonekaluja eri aikakausilta. Lounaaksi saamme linnan ravintolassa keskiaikaisen aterian. Paluu Lviviin. Vapaata aikaa. Illallinen hotellissa.

25.7.2016 maanantai. Aamiainen hotellilla. Vierailemme yhdessä Lvivin suosituimmassa matkailukohteessa Lykhakivin hautausmaalla. Euroopassa se on lähes yhtä tunnettu kuin Pariisiin Pere Lachaise. Alueen tunnelma
on ainutlaatuinen. Paitsi, että hautausmaa on yksi Euroopan vanhimmista, sen muistopatsaat ovat myös taidetta. Rauhan etsijöille ja kuvaajille alue on kauneuden ja ajattomuuden tyysija. Ilta vapaa. Illallinen hotellissa.

 
26.7.2016 tiistai. Lähtö aikaisin aamulla lentokentälle, josta matkustamme Kiovaan. Aamiainen otetaan mukaan. Saapuminen Kiovaan klo 8.15. Kaupungin kiertoajelu. Kiova on paitsi Ukrainan pääkaupunki, myös koko slaavilaisen maailman pyhä kaupunki, joka perustettiin jo 800-luvulla. Kiovan uusi, moderni keskus ja säilynyt vanha kaupunki sijaitsevat molemmat Dnjepr-joen länsirannan kukkuloilla. Kiovassa nykyaika ja elävä historia kohtaavat unohtumattomalla tavalla. Se on nähtävä. Vierailemme ensimmäisenä päivänä mm. kuuluisassa Pyhän Sofian katedraalissa. Laskeudumme Podolin kaupunginosaan Andrein jyrkännettä, joka on myös Kiovan vanhin säilynyt katu. Vapaa lounas Kiova on upeiden luostareiden ja kirkkojen kaupunki. Vierailemme iltapäivällä tunnetuimmassa niistä: Kiovan luolaluostarissa (Pechersk Lavra), joka perustettiin vuonna 1051. Tämä Kiovan Rusin tunnetuin nähtävyys käsittää mm. maanalaisia labyrinttejä, kauniita luostarirakennuksia ja kullattuja kupoleja Dnjepr-joen rannalla. Illallinen hotellissa. Vierailemme myös kansallismuseossa. Vierailemme myös koskettavassa 1930-luvun nälänhädässä kuoleille omistetussa puistossa.

27.7.2016. Yksi Kiovan päänähtävyyksiä on Mamajevan kasakkakylä, laaja ulkoilma museoalue, jossa aika ei tule pitkäksi. Alueella matkataan halki Ukrainan historian myös tarinoiden, laulun ja musiikin myötä, ja toki paikalla pidetään myös markkinat. Täältä löydämme halutessa käsityötuliaiset. Ukrainan slaavilaisesti sykkivän kansantaiteen arkkitehtuurin jälkeen on aika astua Maidanille. Iltamme huipentuu siis Khreshatikin kadulle,
joka on ollut historian näyttämönä vuosina 2004 ja 2013-2014. Ohjelmassa myös kuvataidemuseo.

Emme voi lähteä kotimatkalle ilman yltäkylläistä jäähyväisateriaa ukrainalaisessa ravintolassa. Palkittu perinneravintola hemmottelee meitä paitsi lukuisilla herkkuruuilla, myös ukrainalaisella kotipolttoisella. 
Elävä kansanmusiikki siivittää iltaamme.

28.7.2016  Aamiainen hotellilla. Vapaata aikaa kierellä kaupungilla. Lähtö lentokentälle.ento Helsinkiin klo 13.25. Palaamme Helsinki-Vantaan lentoasemalle klo 15.30. Kehärata vie junamatkustajat myös Helsingin keskustaan.

Ukrainassa on sama aika kuin Suomessa. Viisumia ei Ukrainaan tarvita! 

        Soita 045-1374757 tai kirjoita oheisella lomakkeella.

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.