Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Löydä iloisesti yllättävä Ukraina Niikon matkoilla vuonna 2019

 


Koe Euroopan pinta-alaltaan suurin maa ja sen ihmeet!

Kiova - Lviv - Jaremche - Karpaatitit - Ivano-Frankivsk 25.5.-1.6.2019.  
Upeita kaupunkeja, kyliä ja vuoristoluontoa!
 
 
Lataa PDF-ohjelma 

Ukraina yllättää aina ensikertalaisen. Ihmiset ovat iloisia ja rentoja, maa on samalla kertaa moderni ja perinnetietoinen, maassa on turvallista liikkua, ja mikä maukkainta: Ukrainan ruokakulttuuri on erinomainen. Katso kuvaesitys oikealla.
Niikon matkoilla on pitkä kokemus Ukrainasta. Lviv on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista, jonka nykyilme hurmaa kävijän. Länsi-Ukraina on myös kieleltään ukrainalaisinta Ukrainaa.


P.S. Myös 3.-11.6.2019 ja 2.-11.10.2019 Moldovan matkoilla ollaan 3-4 päivää Ukrainassa: 
Mukana iki-ihana Odessa ja aina vaikuttava 5 miljoonan asukkaan Kiova! Katso ohjelma tästä


Länsi-Ukraina 25.5.-1.6.2019
 
8 päivää! Hinta puolihoidolla 1385 euroa. 1 hh + 290,-

Vielä ehtii mukaan!


Ohjelma 2019

1.
PÄIVÄ 25.5.2019 lauantai
Lento Helsinki-Vantaan lentoasemalta Kiovaan klo 12.25
Saapuminen Kiovaan, kuljetus hotellille sisäänkirjautumisen hotelli RUSiin 2 yöksi.
Ensimmäisenä iltana mahdollisuus iltakävelyyn Krechatik pääkatua pitkin Maidanin aukiolle.
Omakustanteinen illallinen kaupungilla tai hotellissa.2. PÄIVÄ 26.5.2019
Kiovan kiertoajelu. Pyhän Sofian katedraali ja Pirogovon upea etnografinen ulkoilmamuseo
  
Kiovan RUS olivaltio, josta Ukraina, Venäjä ja Valko-Venäjä saivat alkunsa. Se perustettiin täällä 800-1000 luvuilla. Kiovan moderni keskusta ja vanha kaupunki sijaitsevat mahtavan Dnepr-joen kumpuilevalla länsirannalla. Nykypäivän Kiova on kiehtova metropoli, jonka siluettia piirtävät pilvenpiirtäjät ja toisaalta vanhan arkkitehtuurin helmet. Se on liike-elämän ja kulttuurien risteysasema, jossa sekoittuvat kansainväliset virtaukset ja Ukrainan kulttuurin uudet tuulet. Viiden miljoonan asukkaan kaupungin keskusta yllättää ensikertalaisen komeudellaan, mutta samalla se on varsin rauhallinen ja turvallinen paikka liikkua. Ei uskoisi. että Eurooppaa ja maailmaa ravistellut Maidanin vallankumous tapahtui juuri täällä vasta noin 5 vuotta sitten

Pyhän Sofian katedraali on Unescon maailman perintökohde ja kaupungin vanhin kirkko, jota on usein verrattu Westminster Abbeyhyn. Se on kuin ihmeen kaupalla selvinnyt pystyssä halki tuhatvuotisen olemassaolonsa. Jo kirkon mosaiikkiset freskot hiljentävät kävijän. Vierailemme myös Ukrainan ”Seurasaaressa” Pirogovon ulkoilmamuseossa, joka on hämmentävä ”elävien” kylien kokonaisuus keskellä suurkaupunkia ja kerrostaloja. Pirogovo sijaitsee luonnonkauniissa puistossa, jossa aidot mökit, kirkot, tuulimyllyt, hyvin hoidetut puutarhat ja kasvimaat saavat kävijän hieraisemaan silmiään. Talot on sisustettu vanhoilla tekstiileillä ja perinteisillä huonekaluilla. Museoalue on jaettu seitsemään pieneen kylään, jotka edustavat mm. Podolian, Karpaattien, Polesien, Pultavan, Etelä-Ukrainan sekä Dneprin jokilaakson alueita. Upea!

   Lounas paikallisessa ravintolassa (3 ruokalajia + vesi) Ilta vapaa!

3. päivä 27.5.2019

Lähtö aamujunalla Kiovasta Lviviin. Kaupungin kiertoajelu. Sisäänkirjautuminen Dnister-hotelliin 2 yöksi.

Lvivin kaupunki, tunnettu aiemmin myös Lvovina, pitää sisällään Euroopan hienoimpia vanhoja kaupunginosia. Silti se on myös maan energisimpiä, värikkäimpiä ja ukrainalaisimpia kaupunkeja.
Lvivin linnoituskaupungin perusti 1200-luvulla Danylo Halytsky, Kiovan Rusin länsialueiden prinssi. Maisemat ja arkkitehtuuri tihkuvat historiaa. Rakennustaide edustaa länsimaisen arkkitehtuurin keskeisiä tyylisuuntia: gotiikkaa, renessanssia, barokkia, rokokoota ja uusklassismia. Tutustumme kierroksella viehättävän kaupungin oopperataloon, eri uskontokuntien kirkkoihin, kuten armenialaiseen katedraaliin sekä vanhaan, yhä toimivaan apteekki-museoon. Ukrainan parhaiten säilynyt kaupunki on sukellus Euroopan historiaan 1300-luvulta 1900-luvulle. Lopuksi nautimme kupin kotitekoista kaakaota pienessä suklaapuodissa (tai -tehtaassa). Herkullinen suklaa on yksi Lvivin tavaramerkeistä.

    Lounas paikallisessa ravintolassa (3 ruokalajia + vesi)  Ilta vapaa.
 

4. päivä 28.5.2019 

Kiertoajelu Lvivissä jatkuu. Käynti Lychakivin vanhalla hautausmaalla, joka kuuluu kaupungin tunnetuimpiin vierailukohteisiin. Hautausmaata on verrattu Pariisin Pere Lachaisen hautausmaahan, ja siellä saa varsin kattavan käsityksen maan historiasta, kuten myös kuvanveistotaiteesta. Hautausmaa avattiin vuonna 1786, ja sinne on haudattu lukuisia merkkihenkilöitä. Hautusmaan vastapainoksi vierailemme Lvivin panimossa ja olutmuseossa. Saamme maistaa tuoreita erikoisoluita Ukrainan tunnetuimmassa panimossa. Lviv beer!

     Kolmen ruokalajin lounas paikallisessa ravintolassa. Ilta vapaa5. Päivä 29.5.2019

bussikuljetus Lvivistä Jaremchen vuoristokaupunkiin. Kiertoajelu. Majoittuminen Vodospad hotelliin 2 yöksi.

Niikon matkoilla pitää kokea myös luontoa. Jaremchen aluetta Karpaattien vuoristossa mainitaan Ukrainan vihreäksi helmeksi. Jo näkymät bussin ikkunasta ovat upeita. Alue on yksi maan suosituimmista lomakohteista.
Sen maisemaa värittävät vuoristoniityt, paimenet ja luonnon harmonia. Pysähdymme ihailemaan ja kuvaamaan maisemia. Ilta vapaa.

    Kolmen ruokalajin lounas paikallisessa ravintolassa.

6. PÄIVÄ 30.5.2019

Päivä vuorilla; Vesiputous ja vaellusretki 

Karpaattien vuoristo tarjoaa loputtomia mahdollisuuksia luontoretkiin ja liikuntaan. Lähdemme  luontoretkelle Prykarpatjaan, jossa pääsemme ihailemaan mm. Prut-joen suurinta vesiputousta, vuoristojärviä ja hienoja mäntymetsiä.

     Lounaslaatikko mukaan. Yhteinen Illallinen hotellissa.

7. PÄIVÄ 31.5.2019

Aamu vuorella. Bukovelin Hiihtokeskus, majoittuminen Nadia -hotelliin Ivano Frankivskin kaupunkiin

Vierailemme Bukovelin hiihtokeskuksessa, joka tarjoaa upeita näkymiä myös kesällä. Nousemme hissillä 900 metrin korkeudessa sijaitsevaanPoljanitsian kylään, jossa siemailemme kahvit silmiä hivelevissä puitteissa. Iltapäiväksi matkaamme Ivano-Frankivskin kaupunkiin, jossa nautimme nähtävyyksistä sekä lounaan. Ivano-Frankivsk on yli 200.000 asukaan kaupunki ja mainittu kauneudestaan. Ilta vapaa.

      Lounas paikallisessa ravintolassa (3 ruokalajia + vesi)
 

8. PÄIVÄ 1.6.2019 lauantai  

Varhainen aamulento Ivano-Frankivskista Kiovaan, josta jatko-lento Helsinkiin.
Olemme perillä Helsingissä noin klo 11.55.

Tervetuloa mukaan kokemaan parasta Ukrainaa! Hintaan sisältyvät lennot, 7 yötä hotelleissa, puolihoito, runsas ohjelma, suomalaisen matkanjohtajan sekä parhaiden paikallisoppaiden palvelukset!
Suomalainen ei tarvitse Ukrainaan viisumia, mutta passin pitää olla voimassa puoli vuotta matkan jälkeen.

Matkan hinta 1385 euroa. Yhden hengen huonelisä 290 euroa. Lataa PDF-ohjelma

 


      - Ilmoittaudu alla olevalla kaavakkeella, tässä
sähköpostilla tai soittamalla 045-1374757. Liity porukkaan!
        Alla: Kiovan Maidanin aukio lokakuussa 2018.

 

Odessa, Lviv ja Kiova kuuluvat Euroopan kiinnostavimpiin kaupunkeihin.  Tule kanssamme kokemaan tuntematon, keskiaikaa henkivä mutta moderni Lviv, ja monella tapaa vaikuttava Kiova ja Mustanmeren helmi Odessa. Näkemistä ja kokemista riittää  ja matkan kruunaavat ystävälliset, vieraanvaraiset ihmiset. Koe itse läheltä Ukraina ja opi tuntemaan paremmin kovia kokenutta maata, jossa turismin kasvu oli vielä äskettäin maanosamme nopeinta. Ohjelma on yllättävä ja kiinnostava. Ukrainalainen ruokakulttuuri on Euroopan kärkeä, ja musiikki, ikuinen optimismi ja huumori ovat ukrainalaisilla verissä.  
    Tapamme mukaan annamme turisteille myös omaa aikaa kuvaamiseen ja kuljeskeluun. Lvivin sivukujilla voi tehdä vaikka erinomaisia kirpputorilöytöjä. Matkanjohtajana ja tulkkina Petri Niikko. 

LVIVIN KAUPUNKI (LVOV).
Lvivin vanha keskusta on Unescon maailmanperintö-kohde. Kaupungissa
on paljon merkittäviä historiallisia rakennuksia, katolisia, ortodoksisia ja renessanssiajan kirkkoja, barokkia, rokokoota ja uusklassisimia. Kaupunki katsotaan perustetuksi vuonna 1256, jolloin siitä on ensimmäinen maininta Läntisen Kiovan Rusin Galitsian ruhtinaan Daniel Galitsialaisen kronikassa. Kaupungin taidemuseon kokoelmat ovat kattavat, museota pidettiin Neuvostoliiton kolmanneksi parhaimpana eurooppalaisen taiteen kokoelmana 

 


        Soita 045-1374757 tai kirjoita oheisella lomakkeella. Voit kirjoittaa suoraan myös tähän.

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.