Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Uzbekistan on tulvillaan historiaa ja eksotiikkaa
UNESCOn maailmanperintökohteet häikäisevät kauneudellaan! 17.-23.4.2019  Hinta vain 1025,-

Kyzylkumin aavikon keskellä sijaitsevalla Bukharalla on tuhansia arkkitehtuurisia monumenttejä, joista heijastuu Silkkitien kultaiset vuodet. Eksoottisia mausteita, turkiksia ja erityisesti silkkiä säilöttiin ja vaihdettiin kaupungin karavanseraljilla. Samarkandissa on paljon nähtävää, ja harvan kaupungin historia on värikkäämpi.
Hinta alkaen 1025 euroa. Lähde mukaan! Lisäaikaa 1.3.2019 saakka! Pidä kiirettä!Matkaohjelma

1. päivä Lähtö Uzbekistaniin
Uzbekistaniin lennämme Aeroflotilla, reitti Helsingistä Moskovaan klo 12.25 – 15.05, josta jatkolentoyhteys Taškentiin klo 20.20.

2. päivä Saapuminen Taškentiin, Keski-Aasian ainoaan metrokaupunkiin (A,I)
Klo 02.30 laskeudumme Taškentin lentoasemalle. Rajamuodollisuuksien ja ryhmäviisumin saamisen jälkeen meitä on vastassa kuljettaja, joka vie meidät hotellille. Aikainen check-in. Uzbekistanin pääkaupungissa Taškentissa on pitkän historian ansiosta paljon kiinnostavaa nähtävää.

Taškentin tutustumiskierros alkaa klo 11.00 vierailulla viehättävään vanhaan kaupunkiin. Tutustumisnähtävyyksiin kuuluu keskiaikaisia monumentteja, kuuluisa koraanikoulu Barak-Khan, jossa säilytetään vanhinta käsinkirjoitettua Koraania (Uthman Qu’ran) ja Amir Timurin puistomainen aukio, joka tunnetaan paremmin Itsenäisyydenaukiona. Vierailemme mielenkiintoisella Chorsu basaarilla ja teemme metroajelunkin. Basaarilla nälkäisille löytyy herkkuja basaarin antimista ja janoisille viehättävistä teehuoneista.

Päivän päätteeksi illallinen nautitaan yhdessä ravintolassa tutustuen uzbekistanilaisiin herkkuihin.

3. päivä Taškent – Ikiaikainen Bukhara (A,I)
Hotelliaamiaisen jälkeen kuljetus rautatieasemalle klo 06.30. Klo 07.30 nousemme Afrosiyab-pikajunan kyytiin ja klo 11.17 saavumme jännittävään karavaanikaupunkin Bukharaan. Paikallinen opas on vastassa. Tutustumiskierros klo 14.00 asti. Sisäänkirjautuminen hotelliin, vapaata aikaa.

Kyzylkumin aavikon keskellä sijaitsevalla Bukharalla on tuhansia arkkitehtuurisia monumenttejä, joista heijastuu Silkkitien kultaiset vuodet. Eksoottisia mausteita, turkiksia ja erityisesti silkkiä säilöttiin ja vaihdettiin kaupungin karavanseraljilla. Bukharan vanhassa kaupungissa (UNESCOn maailmanperintökohde) näemme lähes 50-metriä pitkän Kalyan mineraatin sekä Lyab-I Hauzin kokonaisuuden lammella. Madrassan sisäpihalla katsomme paikallisten tanssijoiden esityksen sekä kansallisasujen esittelyä musiikin säestämänä.
Illallinen nautitaan yhdessä ravintolassa ja tutustumme uzbekistanilaisiin herkkuihin.

4. päivä Bukhara – Tarunhohtoinen Samarkand (A, I)
Aamiaista nautittuamme vapaata aikaa. Klo 14.30 kuljetus rautatieasemalle. Klo 15.50 nousemme Afrosiyab-pikajunan kyytiin ja klo 17.20 saavumme tarunhohtoiseen Samarkandiin. Paikallinen opas on vastassa, kuljetus hotellille. Noin klo 19.00 saavumme hotellille.
llallinen nautitaan yhdessä Uzbekistanilaisessa ravintolassa.

5. päivä Samarkand 4.11. (A, I)
Aamiaisen jälkeen Klo 09.00 aloitamme tutustumiskierroksen. Samarkandissa on paljon nähtävää, ja harvan kaupungin historia on värikkäämpi kuin Samarkandin. Tunnetuin nähtävyys on Registanaukio, joka sijaitsee Samarkandin sydämessä. Aukiota reunustavat kolmella sivulla täydellisessä arkkitehtonisessa harmoniassa rakennukset, minareetit ja madrasat. Ulugh Beg -madrasa on peräisin noin vuodelta 1417–1420, Tillya-Kari-madrasa ja Shir Dor -madrasa ovat kaikki arkkitehtonisia mestariteoksia, joita UNESCO suojelee.

Lounaan (omakustanteinen) jälkeen vierailemme Konigilin maalaiskylässä n. 20 km päässä Samarkandista. Kylässä on vuosisatojen ajan valmistettu erittäin hienolaatuista käsintehtyä paperia. Yksi mestareista näyttää meille, kuinka mulperipuun kuori muuntuu hienoksi paperiksi. Paluu Samarkandiin. Vapaata aikaa ennen yhteistä illallista.

6. päivä Samarkand (A) 
Vapaata aikaa Samarkandissa.

7. päivä Paluu kotiin (A)
Aikaisen aamiaisen jälkeen Klo 07.30 kuljetus Samarkandin lentoasemalle. Lento Aeroflotilla Samarkand – Moskova klo 10.00 – 11.15. Jatkoyhteys Helsinkiin klo 19.30 – 20.20.


Matkan kesto 7 päivää
Hinta 1 025 €/hlö 2 hengen huoneessa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on yhteistyökumppanimme Traveller.
Kun ilmoittaudut kauttamme ennakkomaksu on 250 euroa
ja kanta-asiakkaanamme saat alennuksemme.

1 hh lisämaksu  65 €. 

Ajankohta: 17.04.-23.04.2019
Viimeinen ilmoittautumispäivä 01.03.2019!
Ilmoittaudu heti mukaan tai kysy lisää alla olevalla kaavakkeella!

 

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.