Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Museo-Niikon päivämatkat ja upeat kuvaesitelmät


Ensimmäiset päivämatkat jakoon! Voit ehdottaa myös omaa päivää. Ryhmän koko vain 8 henkeä. Ryhmän kokoajalle alennus. Haemme sinut jos mahdollista tai tarpeen kotiovelta! Tarkemmat ohjelmat pian. Museoliput ja ruokailut eivät kuulu perushintaan. Voimme räätälöidä ruokailut, opastuskierrokset ja kohteet toveidenne mukaan. Ensimmäisillä päivämatkoilla kaikille hieno kirjalahja! Ehdota kohdetta, kerää porukka!

5.5.2024
 Päivä Tuusulanjärven museoissa ja kahviloissa alkaen 35 euroa! Tulossa mm. upea maisemamaalausten näyttely Halosenniemeen. Ruokailu kehutussa Lotta-museon lounasravintolassa. Katso Tuusulanjärven tarjontaa!

12.5.2024  Päivä Tammisaaressa (Chappemuseo ym) + Billnäsin/ Fiskarsin ruukki alk. 65 euroa.
Vanha kaupunki ym! Katso Tammisaaren ja Raaseporin tarjontaa. Chappe-museo

8. ja 10.6.2024   Salmelan taidekeskus Mäntyharjulla + Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo alk. 40/60/70 euroa (420 km) Katso lisää Salmelan kotisivuilta. Vuohijärvellä nyt Hannu Hautalan upea muistonäyttely. 
Katso lisää.

Yksi päivä voi tarjota unohtumattomia elämyksiä isonkin matkan edestä. 
Kaikki eivät enää halua tai voi lähteä useamman päivän matkalle. Museo-Niikko tarjoaa pienryhmille palvelevia lähimatkoja pääkaupunkiseudulta taiteen, kulttuurin ja luonnon maisemiin.
     Esimerkkejä matkakohteitamme: Päivä Tuusulan rantatiellä (Halosenniemi, Erkkola, L   otta-museo ym), Tammisaaren puutalokorttelit ja Chappe-museo + Fiskarsin ruukki, tai vaikkapa Porvoo, Loviisa, Strömforsin ruukki ja Kotka yhdessä tai erikseen. Visavuori, Aulanko, Hämeenlinna ja Sibelius-koti ym. Jo Uudellamaalla ja Etelä-Hämeessä on kohteita loputtomasti. Museoita, maisemia ja idyllisiä kävelyreittejä ja tapahtumia riittää. Riihimäen lasimuseo, Järvenpään, Keravan ja Hyvinkään taidemuseot jäävät monelta kokematta kyydin puuttuessa. Jo Tarvaspään linnamainen Gallen-Kallelan museo Espoossa ja sen kuulu kahvila jäävät liian monelle kuulopuheiksi. Yksi hieno päiväkohteemme on Kimonkylän suuri kellomuseo Lapinjärvellä, jossa voi itse soittaa mm. ortodoksisia kirkonkelloja. Samaan reissuun mahtuu hyvin Loviisan vanha kaupunki ja Tuhannen tuskan kahvila herkkuineen. Järjestämme ruokailut ja ohjelmat toiveiden mukaan. Mäntyharjun Salmelaan voimme järjestää monia lisäpalveluita, kuten ruokailun ja saunaillan. Palvelumme tekee ainutlaatuiseksi Museo-Niikon ohjelmiston monipuolisuus: matkoja voi istua kokemaan myös valokuvaaja Petri Niikon kuvaesityksissä, joissa heräävät henkiin Vienan Karjalan erämaiden lumo ja kylien runolaulu tai Solovetskin ja Laatokan luostarit.  Kirjoita sähköpostia! Soita 045-1374757

 
 


                                                                 
Pienen ryhmän etuina ovat ketterä liikkuminen, matkustajien joustava nouto sekä sujuva sopiminen museoihin, kahviloihin ja kauppoihin. Matkojen ja esitelmien juurena ovat kokemukset, joita museoissa ja maisemissa viihtyvä matkaopas ja valokuvaaja Petri Niikko on saanut kulttuuri- ja luontomatkoillaan. Pienmatkoja voi tilata yhdessä tai erikseen suosittujen kuvaesitysten kanssa, joissa voi sukeltaa Karjalan, Georgian, Moldovan, Udmurtian tai vaikka Marinmaan maisemiin. Matkaryhmään riittää 5-8 lähtijää. Esitelmät sopivat suurillekin saleille. Tarjoamme kuvaus- ja keskusteluiltoja sekä hauskoja lähimatkoja. Nostalgia on sallittua ja suotavaa!


Matkanjohtajana Petri Niikko viihtyy varsinkin eläkeläisten parissa, joille kulttuurin tuntemus ja kokemukset ovat hyvä syy kokoontua yhteen tekemään matkaa tai muistelemaan niitä. Petri Niikolla on kokemusta myös kansanlauluista ja niiden keruusta, ja hän voi tarvittaessa opettaa jopa modernia kalevalaista runon tekoa tietokonemanauksin. Myös kuorolaulu on tuttua. Tärkeintä on kuitenkin antaa tilaa ryhmän omille tarinoille ja toiveille. Myös ostokset huomioidaan. Petri Niikolla on takanaan kuvaesityksiä ja runokursseja yli 30 vuotta. Valokuvanäyttely Kalevalan laulumailta kiersi Suomea ja Eurooppaa alkaen Valokuvataiteen museosta vuonna 1994. Niikko oli järjestämässä myös kahdeksan Kalevala MM-kilpailua, jotka radioitiin. Niikko on toimittanut kolme uuden kalevalaisen runon antologiaa, joista uusin vuonna 2010 ilmestynyt Runotroppi. Kuvaesityksiä Niikko on pitänyt mm. presidentti Tarja Halosen seurueelle vuonna 2009 sekä Sveitsissä ja Hollannissa.

Museo-Niikko tarjoaa tarvittaessa opastusta kameran ja puhelimen kameran käytössä. Maisemien ystävät voivat olla rauhallisin mielin, että matkanjohtaja antaa aikaa ottaa se matkan ikimuistoisin valokuva. Matkoja voidaan räätälöidä myös konserttien ja muiden tapahtumien mukaan. Etelä-Suomi on tulvillaan nähtävää.

 


Miksi matkata kauas, kun voi tutustua niin vähällä maailman parhaaseen matkakohteeseen Suomeen?  Julkaisemme talvella 2024 useita matkapaketteja, mutta voitte jo tässä vaiheessa tehdä ehdotuksia. Toiminta käynnistyy huhtikuussa 2024. Esitelmiä voi jo tilata. Päivämatkojen hinnat ovat alkaen 30 euroa/ henkilö. Museokortti-kohteissa museoiden hinta ei kuulu hintaan, joten suosittelemme taiteen ystäviä ehdottomasti hankkimaan museokortin. Sen voi ostaa myös museolta. Mäntyharjun Salmelan taidekeskuksen kaltaisissa kohteissa museolippu kuuluu hintaan. Voimme varata ruokailut, saunan tai konserttiliput etukäteen. Ottakaa rohkeasti yhteyttä! Museo-Niikon kotisivut avautuvat keväällä, mutta ensi keväällä minibussimme starttaavat Vantaalla kohti uusia seikkailuja! Haluamme tarjota kaikille iästä riippumatta matkailun iloja.  Tulemme vastaan jo matkalaisten noutopaikoissa. Jos mahdollista, haemme matkalaiset kotilähiöstä. Lähdetään yhdessä reissuun!
       Toivottaa Petri Niikko petri@niikonmatkat.com Puhelin 045-1374757


 

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.